トピックス一覧

HOME > トピックス一覧 > 学生の声 > 留学体験記 > 伊藤・ハワイ 01

ハワイの人が教えてくれたこと

こんにちは。観光学部2年の伊藤紅理です。
 私はハワイのヒロに先月からいます。ここにいると時間が経つのが早く感じます。私はいつも月曜日から金曜日にESLという授業を取っています。これらの授業が始まるのは大体11時からなので、午前中は運動をしたり、宿題をしたりしています。私が紹介したいのはヒロに住む人たちのことです。彼らは私に知らないことを何でも教えてくれたり、ハワイ島のどこにでも連れてってくれたりと楽しませてくれます。
 例えば、ハプナビーチという場所に二回私はスクールトリップとBCMというグループの活動で行かせてもらいました。そこは素晴らしいところで、日本では見ることができない絶景がありました。ハワイの人々はとても親切で日本の文化などにも興味を持っています。私がヒロで行われていた盆踊りに行った時にここは日本の文化を守ってくれているなと思いました。
 実際は、ここに着いたとき全て投げ出して帰りたいと思いましたが、周りの人が支えてくれて、英語はそんなに難しいことではなくて、楽しいものだよと教えてくれました。彼らは私のことを友だちに紹介してくれます。これは私にとって英語を話すということの良い機会になっています。ここに来て一ヶ月が経ち、私はもっと周りの人と英語で話したい、そしてもっと自分のことを伝えたいと特に思うようになりました。もっと勉強して、頑張ります!

What I learned from people in Hawaii
 Aloha! My name is Akari Ito, I’ve been in Hilo, Hawaii since last month. I feel that surprisingly time is going very fast here. I always have ESL (English as a Second Language) classes from Monday through Friday. These classes start almost at 11:00, so I usually exercise or do my homework in the morning. I’d like to introduce the people in Hilo, Hawaii. They make me happy because they teach me everything I’m not sure about, and take me everywhere on the island of Hawaii.
 For instance, I’ve gone to Hapuna beach twice on a school trip with the BCM. It is so amazing, it has a beautiful view which we cannot see in Japan. People in Hawaii are friendly to us, they’re interested in Japanese culture, language, and more. I think Hawaii protects Japanese culture when I went to the Bon-Dance in Hilo.
 At First I wanted to go back to Japan when I arrived here, but the people around me always help me and teach me, “English is not so difficult, it’s fun”. They often introduce me to their friends, it’s a good opportunity to speak in English. A month has passed since I came here, I think I’d like to talk to people around me in English more, I also want to tell about my story. I will study more, and do my best.

留学体験記
ヒロでの盆踊りの風景

留学体験記
Activityでのハプナビーチ