トピックス一覧

HOME > トピックス一覧 > 学生の声 > 留学体験記 > 萩原・台湾 03

台湾夜市の紹介

こんにちは。観光学部2年の萩原くるみです。
 今回は先週末に私が行った夜市の紹介をしたいと思います。
 私が行った夜市は「瑞豊夜市」と「凱旋夜市」という2ヵ所です。どちらの夜市もMRT(台湾の地下鉄)のすぐそばに位置しており、とてもアクセスしやすいため、多くの人々が訪れます。夜市では主に食事や日用品の買い物ができます。
 そんな中、一風変わった品物も多々あります。友達に「これ食べてみて♪」と言われ、食べたものが鶏のトサカであったりと日本では絶対味わえないものばかりでした。
 連れてきてくれた友達によると、台湾の夜市は老若男女問わず楽しめることが特色の一つでもあるそうです。また、家族の時間を大切に考えている台湾人にとって、夜市は家族の交流を図るための場所でもあるそうです。
 新たな経験もでき、とても充実した週末でした。

Hello, everyone. I’m Kurumi.
 I’d like to introduce about Yoichi in this time. Last week, I went to「Ruifeng night market」and 「Kaisyuan night market」.
 The Night Market both are located in the immediate vicinity of the MRT (subway Taiwan) very easy to access. So, many people visit there. The night market, you can buy some meals and daily necessities.
 By the way, my friends said, "Try to eat this♪" After I tried eat, she said “This is a cockscomb!!” But, it was so delicious.
 According to the friend who gave me brought, that can be enjoyed both young and old is so is also one of the featured night market in Taiwan. In addition, for Taiwanese who are thinking cherish family time, Night Market is also the place to promote community of family.
 It was so funny. I think I want to another night market in this weekend.
 Thank you for your reading.

留学体験記
応用日本語学科の学生との交流会

留学体験記
夜市の屋台