トピックス一覧

HOME > トピックス一覧 > 学生の声 > 留学体験記 > 萩原・台湾 09

台南への旅行

みなさん、こんにちは。観光学部2年生の萩原くるみです。
 今回は私が先週訪れた台南について紹介します。
 先週末は、私のルームメイトが友達と実家の台南に帰るということで、一緒に連れて行ってもらいました。私の大学に在籍している学生の多くは、週末になると実家に帰ります。その理由は、台湾は交通費が安く、近くであれば1~2時間、遠くても5~6時間で実家に行くことができるからだそうです。
 高雄から台南まではバスとMRT、電車を使って約1時間で行くことができます。 高雄市内のバスは学生証の提示で無料になります。そのため、MRTと電車の代金だけで行くことができました。また、MRTと電車は学生証がsuicaと同じ役割をしてくれるため、切符は必要ありません。そのため、学生証にお金をチャージして使用します。
 台南に到着すると、友達と友達のお父さんが迎えてくれ、車で様々な場所に連れて行ってくれました。肉圆という食べ物や有名な杏仁豆腐のお店、また安平老屋というツリーハウスや安平夜市にも連れて行ってくれました。台南は古都のような雰囲気があり、見どころもたくさんありました。1日あれば台南を十分に楽しむことができると思います。
 皆さんもぜひ台南を訪れてみてください。

Hello, everyone. I’m Kurumi Hagihara.
This time I'd like to tell you about a trip I made to Tainan - Taiwan's third biggest city - with my friend. As Taiwan is a small country and public transport is cheap many university students go home for the weekend. Even people who come from places that are far away can get home in 5 or 6 hours.
Last weekend a friend and I went to her hometown, Tainan.
It took one hour to get to Tainan from Kaoshiung and we used 3 different types of transport. With a student ID you don't have to pay for the buses in Kaoshiung so I could get to Tainan by only paying for two types of transport! Also, in Taiwan the student card can act as a train ticket, and as it is a prepaid card I didn't have to buy a ticket for the train either.
It is similar to Suica in Japan so it is very convenient.
After I arrived in Tainan my friend's father met us at the station. He took us to many places by car such as the an-pin tree house and the an-pin night market. There we could eat some local delicacies such as ro-yuan (meatball soup) and almond jelly. Tainan has a lot of places for sightseeing and has an old city atmosphere it is a great place to visit. I hope you have a chance to go there one day.

肉圆

友人たちとともに

安平夜市

留学体験記vol.16:士林夜市再訪