トピックス一覧

HOME > トピックス一覧 > 学生の声 > 留学体験記 > 高橋・ハンガリー 01

ハンガリーに到着しました

こんにちは、観光学部2年生の高橋未来です。
 私は今ハンガリーのグドゥルーにあるセントイシュトバン大学に留学しています。日本からは飛行機で20時間かりました。グドゥルーは森や花、動物がたくさんいて自然がいっぱいです。ですから、散歩やランニングがとても楽しいです。街にあるロイアル・パレスは観光地として有名で、他にもすてきなお城のような建物がたくさんあります。街には気軽に買い物ができる市場もあり、物価もそれほど高くありません。例えば、玉ねぎは20円、りんごやトマトなどは30円くらいで、日本の物価と比べるととても生活しやすい環境です。
 私はグドゥルー駅のすぐ近くの大学寮に住んでいます。駅は毎日たくさんの人々が利用します。グドゥルーの人々はみな親切で、困っているときは助けてくれます。この街が大好きです。大学寮の周辺には、たくさんのレストランもあり、そこでよく食事をします。とてもおいしく、ボリュームもあります。私のお気に入りはGnocchiです。
 これからハンガリーで、文化や歴史、特に観光について学ぶことにとてもわくわくしています。次のレポートでは、大学のことについて報告します。

Hello, my name is Miku Takahashi.
 I am studying at St. Istvan University in Godollo, Hungary. The area around Godollo is full of nature: there are so many trees, flowers and animals, it makes me want to go out for a walk every day! The Royal Palace is one of the sites of interest in the town. It is a very beautiful building and looks like a castle. In the town there is also a market but the prices are very low. Onions for example only cost 200Forints (about 20 Yen), and apples are just 30 Yen. The prices in Hungary are very low for Japanese people.
 I live in a university dormitory near Godollo train station. The dormitory is also very near to a Hungarian restaurant where I go. It has very delicious food, and the size of the portions is quite large. My favorite dish is Gnocchi. It is a simple dish and very easy to eat. The people in Godollo are very kind, when I was in trouble they helped me several times. I really like the area where I live.
 I am very excited about being here in Hungary and studying Hungarian culture and history as well as its tourism. In the next report, I will write about school life in Godollo.

グドゥルー市の市場

大好きなGnocchi