トピックス一覧

HOME > トピックス一覧 > 学生の声 > 2016留学体験記 > 米倉・カナダ 02

授業について

皆さん、こんにちは。観光学部2年の米倉遼です。
 今回は留学先のカモソンカレッジの授業をご紹介します。
 私が所属しているのはELD学科で、ESL (English Second Language)とほぼ同じものです。この学科の学生は英語能力の向上を目的としています。学期前のオリエンテーション期間中にテストを行い、成績次第で8つのレベルに分けられます。自分の現時点での英語力を知ることができ、またクラス分けを兼ねています。
 授業は教室で行われます。グループワークに多くの時間を割くのが大きな特徴で、英語力を効果的に伸ばすだけでなく、クラスメートとの交流を図る良い機会です。
全てのクラスは週に1回、パソコン室での授業となります。ソフトウェアなどを使用し、発音や会話力などを練習しています。

Today, I am going to introduce the classes held at my college.
I am in the ELD Department; this is similar to a department that teaches ESL (English as a second language). Students in the department are training their English skills. At the beginning of the term, we had a placement test which determined the class we should join. There are 8 levels of class difficulty.
Mostly we study in the classroom. There are lots of pair work and group work tasks. These are quite effective to improve our English level, and also make it easy to get to know classmates. Once a week, we have a class at the PC room and study by electronic means. We can practice the pronunciation, conversation skill, and other aspects of English language.

留学体験記

留学体験記vol.7:インタビュー
留学体験記vol.6:チャイナタウン
留学体験記vol.5:新学期が始まりました