トピックス一覧

HOME > トピックス一覧 > 学生の声 > 2016留学体験記 > 米倉・カナダ 03

Japanese Conversation Club1

皆さん、こんにちは。観光学部2年の米倉遼です。
 カモソンカレッジにはJCC(Japanese Conversation Club)というクラブがあります。大まかに言うと、日本に興味のある学生や日本語を身に着けたい学生などが集まる異文化交流クラブです。
 毎週金曜日のクラブミーティングの他、メンバー向けの様々なイベントを企画開催しています。先月は日本の茶道体験が行われ、カナダや他国出身の学生たちは日本の伝統文化のひとつである茶道を体験しました。
 今月は寿司パーティーが行われます。クラブの詳しい紹介と併せて、次回はその様子をお伝えする予定です。

Hello my name is Tohru Yonekura. I am currently studying abroad at Camousen College in Canada. At this college there is a club called JCC (Japanese Conversation Club). This is a cultural exchange club for students who have an interest in Japan, and who want to learn about Japanese language or culture.
 The Japanese Conversation Club has a weekly activity each Friday, and also holds additional events. Last month, for example the club held a Japanese-style Tea Ceremony event on the campus. People who attended the event could experience one of the important Japanese traditions. Later this month a “sushi dinner party” will be held. I am looking forward to meeting everyone who comes.

留学体験記

留学体験記vol.7:インタビュー
留学体験記vol.6:チャイナタウン
留学体験記vol.5:新学期が始まりました