トピックス一覧

HOME > トピックス一覧 > 学生の声 > 2016留学体験記 > 米倉・カナダ 07

インタビュー

皆さん、こんにちは。観光学部2年の米倉遼です。
 今回は、カモソンカレッジ日本語クラブ部長を務めるポールさんにインタビューを行いました。
  I interviewed Mr. Paul, the leader of Japanese Conversation Club in the College.

What is your name and your job?
My name is Paul, and I am a student in the University of Victoria.
名前と職業を教えてください。
ポールです。ビクトリア大学の学生です。
(※日本語クラブには別の大学の学生や社会人なども参加しています。)

What are you studying in the university?
I am studying applied linguistics.
大学では何を専攻していますか。
応用言語学を勉強しています。

Have you ever been to Japan?
Yes, I have. I was in Japan from March to September in 2014.
日本へ行った事はありますか。
はい。2014年の3月から半年間、日本に住んでいました。

Was it for study abroad?
Yes, it was. I was in a university in Morioka. I was studying Japanese.
留学目的ですか。
そうです。盛岡の大学で日本語を勉強しました。

Were there any surprises when you arrived in Japan?
Actually, no. I researched almost everything about Japan, so there were not any surprises, except the crowding of Shinjuku Station. It is very huge, and lots of people. I was never lost until I went to Shinjuku!
日本に来て何か驚いたことはありましたか。
渡航前に日本のことについて色々と調べてあったので、びっくりしたことは特にありませんでした。でも、新宿駅の混雑は凄かったですよ。とても広くて、たくさんの人がいるのですから。人生で初めて迷子になりました。

I guess you ate many kinds of Japanese food. What is your favorite of those?
The favorite is ramen. I also like the ordering system of kaiten zushi.
今まで食べてきた日本食のなかでは何が一番好きですか。
一番はラーメンです。あと、回転寿司の注文スタイルも良いですね。

After I go back to Japan, I think other students from my university will be interested in coming to Victoria. Please give them a message.
People are very nice and can help you with your English studies. Also, every Japanese speaker such as members of the Japanese Conversation Club will be keen to come and meet you. Everyone welcomes you to come to Victoria.
私が日本に戻った後、城西国際大学からまた別の学生が留学にやってきます。その人たちに何かメッセージを頂けますか。
ビクトリアの人たちはとても優しいです。また、JCCのメンバーをはじめとする日本語話者の皆さんも貴方と会えるのをとても楽しみにしています。

インタビューへのご協力、ありがとうございました。
Thank you for your time, Mr. Paul.

留学体験記
インタビューの様子

留学体験記vol.7:インタビュー
留学体験記vol.6:チャイナタウン