特別講義:カナダ・ケベック州政府 | Special Lecture: Government of Quebec, Canada

• 国際アドミニストレーション研究科

10月14日、授業の一環で、カナダ・ケベック州政府在日事務所広報・プレス担当官のローラン・トレンプ氏をゲストスピーカーに迎え、カナダでもフランス語圏のケベック州の経済、産業、文化、観光などについて講義いただいた。受講生とも活発な議論が展開されました。授業ではAI同時翻訳ツールを活用して、国際教育の実証実験を試みました。トレンプ氏にはこの場をかりて感謝申し上げます。

On October 14, as a part of the class, Mr. Laurent Trempe, Public Affairs and Communications Officer of Japan Office, Government of Quebec, Canada, was invited as a guest speaker to give a lecture on the economy, industry, culture, and tourism of Quebec, a French-speaking province in Canada. The lecture was excellent, and our graduate students had many questions. The class attempted a demonstration of international education by using an AI simultaneous translation tool. We would like to thank Mr. Trempe.