国際アドミニストレーション研究科学生研究発表会を開催しました / GSIA Student Presentation Day

• 国際アドミニストレーション研究科

1114(土)、本研究科院生による修士論文研究発表会がオンライン形式で開催されました。

当日の発表会には33(1学期目と最終学期の学生)が研究成果を日本語や英語で発表しました。皆、非常に緊張しつつも、これまでに研究した成果を堂々と発表修士論文完成に向けて頑張ろうと、心新たにしました。

他にも、約30名の院生が発表会に参加し、他の研究を自分たちの今後の研究に生かそうと、熱心に耳を傾けました。

コロナ禍の下、オンラインでの発表は今回で3回目となり、技術的な面ではだいぶ慣れてきました。朝から夕方近くまでのマラソン発表会にも関わらず、院生や教職員の方々の臨機応変な対応のお陰で、円滑に会を進行することができました。

1128日には、2学期目・3学期目の院生の発表会を予定しています。

皆さんの今後の研究に大いに期待していきたいと思います。

Student Presentation Day is the GSIA’s main event, where all the students make an oral presentation to report the progress of their master’s theses. It intends to provide students with a venue to demonstrate their research progress and exchange ideas with peers and the faculty.

The presentations this semester were particularly remarkable. We held the event all online for the first time due to the Covid-19- imposed physical distancing.

On November 14, 33 students in their first and last semesters made presentations, receiving comments and questions from the audience. Another 30 students or more also participated in the event, listening attentively to their peers’ presentations. This is our third online presentation under the Covid-16 circumstance. The event went smoothly and enthusiastically, thanks to the students’ efforts and cooperation.

We wish the students best and look forward to the next presentation!