GSIA Workshop on Job Search in Japan / オール・イングリッシュ・コース(AEC)院生の就活ワークショップを開催

• 国際アドミニストレーション研究科
On December 7, the GSIA sponsored a lecture/workshop by Mr. Austin Zeng on job search in Japan. Participants were our AEC graduate students and alumni, seeking a post-graduate job or career changes. Mr. Zeng, himself a former “ryugakusei” at University of Tokyo and who lectures about foreign student careers, explained the unique setting of Japan’s job market and demonstrated how to develop a career path and strategize their search activities to the participants. The late-night, marathon session, from 8pm to 10:40pm, was filled with energy, curiosity, and laughter (not yawning at all). We all thank Mr. Zeng for his insightful, pragmatic, and aspiring workshop.

127(月)、国際アドミニストレーション研究科のAEC学生を対象とした就職活動ワークショップがオンライン形式で開催されました。今回の講師はオースチン・ツェン氏(シンガポール出身、東京大学卒業、日本国内の留学生にキャリア指導を行う)で、参加者はAEC学生全員でした。日本での就活のノウハウについての説明の後、各学生のキャリアデベロプメントのための、ワークショップが行われました。企画者・参加者一同、ツェン氏に深謝いたします。今後は同様の取り組みを日本語コースの学生さんにも提供していきたいと思います。