• 城西国際大学
  • NEWS
海外に留学中及び今春留学予定の学生の皆さまへ。海外派遣プログラムの中止について / Attn: To all students currently studying abroad and prospective exchange students / Cancellation of All Overseas Exchange / Study Abroad Programs this spring
  • お知らせ

新型コロナウイルス感染症の影響拡大に伴い、本日、本学で実施している全ての海外派遣プログラムの中止を決定いたしました。

今後も感染の拡大が続いた場合、学修への影響のみならず、すでに各国で始まっている出国制限や入国制限、移動制限の影響により緊急時に現地に救援者を派遣できない可能性や、その他不測の事態の発生も懸念されるため、学生の皆さまの安全を最優先とし、全海外派遣プログラム中止との判断に至りました。

この決定に伴い、現在海外に留学中の学生の皆さんには、速やかに日本への帰国をお願いします。

尚、帰国後2週間は自宅に待機し、本学のホームページに掲載されているとおり、各自健康観察等の対応をしてください。

2020年3月18日
副学長・国際教育センター所長
吉田 朋彦

Due to the growing impact of the new coronavirus outbreak, the University has decided today to cancel all overseas study programs for this spring semester.

If the spread of the infection continues, it will impact not only the ability of our students to study, but will also bring a host of other difficulties. There may be departure restrictions, restrictions on immigration and movement and other currently unforeseen states of affairs in the respective destination countries, and thus there is grave concern that we shall not be able to dispatch rescue or relief personnel to the site in case of an emergency. We regard the safety of our students our top priority. Thus, in order to avoid such unforeseen circumstances, it is with great regret that we have decided to cancel all overseas study abroad programs.

As a result of this decision, all students currently studying abroad are requested to return to Japan as soon as possible.

Please note that you will need to stay at home for two weeks upon returning to Japan, and as posted on the University website, monitor your health and report any occurrence of illness.

Thank you for your attention.

March 18, 2020
Tomohiko Yoshida
Vice President
Director of International Education