秋学期の授業について/Classes in the Fall Semester

秋学期の授業について

今般の新型コロナウィルス感染者の全国的な急拡大、それに伴う緊急事態宣言・まん延防止等重点措置対象地域の大幅な拡大は、2021 年度授業方針のオンライン授業を実施する場合の条件として示している「学生および教員の感染リスクを回避する必要がある場合」に該当すると判断いたします。つきましては、10 月末日までは原則オンライン授業といたします。
 なお、一部の授業は対面で実施します。対面授業実施対象科目は9 月11 日(土)までにJIU Portal に提示します。また、授業開始前に必ずmanaba で教員からの連絡を確認してください。
 11 月以降はワクチン接種の効果を確認しつつ、対面授業を基本とする予定ですが、引き続き、教室の収容人数制限をおこなうため、多人数の授業はオンライン授業を継続します。
 以上の対応は、今後の感染状況により方針を変更する場合もあります。その場合は、JIU Portal や大学ウェブサイトでお知らせしますので、定期的に確認してください。

教務部

Dear Students,
Re : Classes in the Fall Semester

Taking on the current rapid nationwide increase in the number of infected persons with the new coronavirus and the consequent significant expansion of the areas targeted for priority measures such as the declaration of a state of emergency together with preventions of the spread of the new coronavirus, the University has come to a deliberation and judged this to fall within the category of the "Need to avoid the risk of infection for students and teachers" which is a condition for conducting online classes in the class policy for Academic Year 2021.
As such, in principle, classes will be conducted online and continue until the end of October. Some classes are to be held face-to-face. These face-to-face subjects and classes will be submitted to the JIU Portal by Saturday, September 11. Please be sure to check the contact and information from your instructor on manaba before starting the class.
From November onwards, the plan is to conduct face-to-face classes while confirming the effectiveness of vaccinations. However, online classes for large numbers of students will continue to be held in order to limit the number of students in the classrooms.
Please note that this online class policy may change depending on the infection situations in the future. In that case, information will be posted through JIU Portal and the University Website, so please check regularly.

Academic Affairs Division