• 城西国際大学
  • NEWS
2021年度秋学期 11月以降の授業体制について/Fall Semester 2021: Class Methods and Schedule after November

学生の皆さんへ

秋学期の授業実施体制について、これまで原則オンライン授業としていましたが、新型コロナウイルス感染が大幅な縮小傾向となり、緊急事態宣言も9月末日に解除されました。さらに、10月15日には本学における2回目のワクチン職域接種も完了することから、本学では11月1日より全面的に対面授業を再開いたします。

再び感染が拡大することも懸念されていることを考慮し、これまで本学が実施してきた感染対策をしっかり継続するとともに、本年度中は登校日を2つのグループに分けて、同じ授業を対面とオンラインで同時受講する「ハイフレックス型」授業を導入することにしました。
 これにより、全ての授業を原則「ハイフレックス型」とし、これまでオンライン授業を原則としていた50名以上の授業についても、ハイフレックス型での実施とします。
 なお、感染した場合に重症化しやすい基礎疾患がある場合や、やむを得ない理由で登校が困難な場合は、「新型コロナウイルス感染症に係る授業配慮願」を所属学部の学部事務室(千葉東金キャンパス、安房キャンパス)、共同事務室(東京紀尾井町キャンパス)に10月20日(水)までに提出してください。(郵送可)

登校日の区分けについては別表の対面授業実施カレンダーを参照してください。
 ※学部、キャンパスにより対応が異なることがあります。その際は大学からの指示に従ってください。

Dear Students,

So far in the Fall Semester, courses have basically been conducted as online classes. However, as the number of new coronavirus infections has fallen greatly, the state of emergency was lifted at the end of September. Moreover, the second round of vaccinations at the university will be completed by October 15. As a result, this means that we will resume face-to-face classes on November 1.
As there are concerns that infections may once again spread, we have decided to continue our infection control measures. In addition, we are introducing "high-flex" classes during this academic year. Also, the school day will be divided into two groups, whereby classes will be provided both face-to-face and online simultaneously.
As a general rule, all classes will be taught in the new "high-flex" format. Classes with more than 50 students, which were previously taught online, will also be taught in the new high-flex format.
If you have an underlying medical condition that could easily worsen were you to be infected, or if you have unavoidable reasons that make it difficult for you to come to the university, please submit an "Application for Consideration of Online Participation in Classes Pertaining to the Situation Regarding New Coronavirus Infections" to the Faculty Office of your department (Chiba Togane Campus,Awa Campus) or to the Joint Office (Tokyo Kioicho Campus) by Wednesday, October 20.  (It may also be sent by postal mail.)

The following table shows the division of the school day.
*Please note that responses may vary by department and campus. In such a case, please follow the instructions given by the university.