【JASSO海外留学支援制度】ASEAN Young Women Leadership Program

• 海外からの留学生の声
 ASEAN Young Women Leadership Programを修了しマレーシアに帰国した留学生アリアさんから、Management and Science University (MSU)を卒業したとの嬉しい報告がありました。最優秀の卒業生に贈られる「理事長ゴールドメダル賞」という栄誉ある賞を授与されました。また、卒業生の総代としてスピーチもしたそうです。MSUの大学院に進学して英語教授法の研究を目指すアリアさんは、観光学部の英語の授業でインターンシップも経験しました。観光学部生へのメッセージは以下の通りです。

「キャンパスでの活動には積極的に参加してください。特に、国際交流の機会は逃してはいけません。私がそうであったように、絶対に未来を切り拓く大きな力となります。」

【アリアさんからの報告】
My graduation was a priceless moment! I didn’t know I’d receive the award until they announced my name. So, I was very much surprised! And so touched, that I cried on stage! I was then the valedictorian for the first session of graduation. I am so grateful for the opportunity given by JIU. My advice to all JIU students is to explore as much as you can and get yourself involved in all the activities in campus. Especially the global opportunities. Besides academic classes, these activities will complement and sharpen your soft-skills and thinking skills. You won’t regret it!